Leikin sata kieltä ja tarinaa / The hundred languages of playing

Leikin sata kieltä ja tarinaa / The hundred languages of playing is a fare about children’s education in multilingual and intercultural contexts. In 2018 the event is organized for the third year as part of the programme of Satakielikuukausi / Multilingual Month. In the event, focused for professional educators and parents, various actors in the Helsinki metropolitan area present the latest materials, methods and projects.They will introduce activities promoting and supporting children’s play, play between children and adults, using stories as material for play, overcoming language barriers through play, and the accessibility of children’s literature in various languages.
In 2018 the event took place in:
Thu 1.3.2018 at 12.30 – 16.00
Stoa, Lobby
Turunlinnantie 1
Itäkeskus,
Helsinki

Leikin sata kieltä ja tarinaa

Kasvatusalan ammattilaisille ja lasten vanhemmille suunnatussa tapahtumassa pääkaupunkiseudun eri toimijat esittelevät tuoreimpia materiaaleja, metodeja ja projekteja. 

Esillä on ajankohtaisia toimintoja, joilla edistetään ja tuetaan lasten omaa leikkiä, lasten ja aikuisten välistä leikkiä, tarinan käyttämistä leikin aineksena, kielirajojen ylittämistä leikissä sekä erikielisen lastenkirjallisuuden saavutettavuutta.

Tapahtuma on hyvä tilaisuus kuulla tämän hetken projekteista sekä verkostoitua alan ihmisiin ja toimijoihin. Tapahtuma on suunnattu pääkaupunkiseudun varhaiskasvatusalan, kulttuuritoimen ja kirjastojen ammattilaisille, alan järjestöille ja opiskelijoille sekä lasten vanhemmille.

Yhteistyössä mm. kulttuuri-, kirjasto- ja liikuntapalvelut sekä varhaiskasvatus ja esiopetus.

Leikin sata kieltä ja tarinaa on osa kielellistä moninaisuutta juhlivaa Satakielikuukautta, joka järjestetään 21.2.–21.3.2018.

Paikka: Stoan aula

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s